Barnpartaj maj 2022

31.05.2022 12:43

Barnens Dags föreningen bjöd in till årets första barnpartaj på torget och det blev en dag med sol och värme samt väldigt många besökare. Mellan klockan 11 och 14 var det full med folk som trivdes i det sköna vädret..

Barnens Dag hade som speciella gäster bjudit in alla ukrainska flyktingar från Trehörningsjö, Gideå och Björna. Två bussar som sponsrats välvilligt av Abramssons buss och Byberg & Nordin anlände till stan, med ett 90 tal ukrainare.

Det var en dag för alla barnen, men lite VIP var ändå de ukrainska barnen och deras föräldrar som Barnens Dag bjöd på gratis lunch.
Alla barn fick fiska fiskdamm med fina presenter, åka BD tåget och karusell. Festis, bullar, popcorn och godis bjöds det också på. Tältet med mat, fika och varmkorv hade en hektisk dag med många besökare.

Örnsköldsviks Musikkår under ledning av Oskar Wedman stod för det musikaliska inslaget som blev uppskattat av publiken. Barnens Dag och Örnsköldsviks musikkår har tidigare haft ett långvarigt samarbete och förhoppningen är att vi kan återuppta detta igen.
xxx xxddd bjöd upp till dans med barnen.